Tack och adjö hemmafrulivet!

11 februari, 2012

Sent i höstas började jag faktiskt bli sugen på att börja jobba, så sent som i somras sa jag till min man, jag kommer nog vara hemma många år till. Men sen slog det till, i november kände jag helt plötsligt att nu vill jag börja jobba. Båda grabbarna går i skolan, lilltjejen är över fyra och började tjata om att få börja på dagis…….För första gången var det faktiskt tråkigt hemma.
Jag såg en annons på ett mycket intressant jobb, och bestämde mig för att söka. Nu har jag ju inte jobbat på 10 år, visste inte riktigt vad en arbetsgivare skulle tycka om det, men jag hade flera kommentarer förberedda för att kunna visa på hur bra erfarenheter hemmafrulivet gett mig. Under intervjun framgick det fort, att de såg mitt val som hemmafru som något mycket positivt, så inga av mina argument behövdes! En vecka senare, blev jag erbjuden jobb!
Dottern har nu börjat dagis, alla barnen går på en liten montessoriskola, Lilltjejens dagis ligger i samma skola, på rasterna springer hon till grabbarna och är med dem och leker. Mellansonen springer ibland ner dagiset för att hälsa på syrran under dagen, och alla tycker det är jätte roligt.
Så nu jobbar jag, och barnen trivs, men visst känns det konstigt, att plötsligt vara som alla andra =).
Men det var dags och jag är väldigt tacksam för de åren jag varit hemma, det blev 10 år hemma med barnen, jag ångrar inte en dag, det har varit underbart!

- Posted using BlogPress from my iPad

Nu ska jag brännas på bål….

29 oktober, 2011

Jaha, tydligen är det jag gör så hemskt att jag ska brännas på bål (se här).

Likt häxjakten, ska vi jagas upp och sedan brännas på bål för det fruktansvärda brottet. Och vad är brottet? Jo, jag vill ta hand om mina barn deras första år i livet.
Jisses, är folk inte riktigt kloka?!

Missa inte årets bästa seminarium!

4 oktober, 2011

Måste bara komma med ett tips, Haro anordnar ett seminarium i höst som är väl värt att besöka. Min egna favorit är Dr. Gordon Neufelt, en av Kanadas främsta barnpsykologer, kommer och föreläser. Jag har både läst hans bok och hört honom på Haros förra seminarium i Sthlm.

Har du, läsare av dessa rader, möjlighet: åk till Stockholm och gå på - detta!

Sista skörden

4 oktober, 2011

Jaha, nu är det då höst, usch, jag gillar sommar. Idag skördade jag det sista i trädgårdslandet, det enda förutom örter som fanns kvar var romanosallad. Så gissa vad det blev till lunch? Självklart Caesarsallad. Måste säga att det är en favorit som maken och jag gärna äter till lunch, fast nu är det nog slut för säsongen. Kan väl inte säga att barnen gillar själva salladsbladen, men de knaprar glatt i sig kyckling,bacon och parmesanost.
Fy vad tråkigt att behöva gå och köpa grönsaker, jag älskar känslan att gå ut i trädgården och ta det vi behöver till middagen. Och så tycker jag att det är så härligt när barnen går och knaprar i sig allt möjligt, fortfarande finns några få physalis kvar och lite vindruvor, men allt annat är slut…..Fast tiden brukar gå fort, så det är nog snart dags att så nytt!


- Posted using BlogPress from my iPad

Glöm inte kanelbullens dag!

4 oktober, 2011

Idag är en det tydligen en speciell dag, kanelbullensdag. Så det är väl bara att hänga på trenden och baka lite. Kanelbullar smakar alltid lika gott!


- Posted using BlogPress from my iPad

Det viktigaste rummet i huset

4 oktober, 2011

Köket är verkligen hjärtat i vårt hus. Här samlas alla….och allt……Undrar hur många timmar jag tillbringar i köket varje dag. Inte bara för att laga mat, men all tid vid köksbordet med läxor, pyssel, pärlplattor mm.
Igår kom även allt duplo ner på köksgolvet. Alla barnen satt på golvet och byggde och lekte i flera timmar. Jag blir så glad när jag ser dem leka så bra ihop, det är inte riktigt så jämt.


- Posted using BlogPress from my iPad

Favorit mellanmålet!

4 oktober, 2011

Vad gör man när det kommer hem ett gäng hungriga och sugna pojkar och det enda man har är gammalt surdegsbröd? Jo, man gör som min farmor gjorde. Steker skivor av brödet i massor av smör och doppar dem sedan i socker och kanel. Kan det bli godare?


- Posted using BlogPress from my iPad

En tur i skogen

29 september, 2011

Passade på efter jag lämnat pojkarna i skolan och tog en tur i skogen med lilltjejen. Måste passa på de dagar det är uppehåll….Värst vad det regnar den här hösten. Kan ni tänka er,mamma och dotter på en solig slänt plockandes svamp…hm, inte riktigt så det gick till. Mamman helt uppe i svampplockandet och dottern vägrade att gå ur vagnen och satt och skrek -jag vill hem! Jag tycker iallafall att det är väldigt roligt med svampplockning……Lilla I brukar gilla vara i skogen, men det här var ingen sån dag, men det blir gott till lunchen, svampomelett!


- Posted using BlogPress from my iPad

Pärlor, pärlor och ännu mer pärlor

20 september, 2011

En regnig dag i somras, plockade jag fram pärlplattor. Tänkte det kunde vara ett bra sätt att fördriva tiden. Det blev succé. Alla barnen pärlade, hela den dagen, hela nästa, och nu, två månader senare och cirka 12 000 pärlor senare, så sitter barnen fortfarande och pärlar varenda dag. Speciellt mellansonen har fastnat för detta. Vi har några böcker med mönster i, och dessa sitter han och pärlar efter.
Känns som ett väldigt bra sätt att träna koncentrationen. Hans kreationer börjar bli så fina, så jag har börjat rama in vissa. Andra pärlplattor har vi satt magnet på och använder som kylskåpsmagneter och vissa har vi satt ”hänge” på, så de har på sina skolväskor.
Tom jag sitter och lägger pärlor ibland, det är riktigt mysigt att sitta där och pyssla och småprata lite.


- Posted using BlogPress from my iPad

Lite brödbak

19 september, 2011

Behövde lite bröd idag, så lilltjejen och jag passade på medans pojkarna var i skolan. Brödet blev väldigt gott, men tog slut kort efter pojkarna kom hem.Det kallas väl gott betyg!


- Posted using BlogPress from my iPad