Tack och adjö hemmafrulivet!

Sent i höstas började jag faktiskt bli sugen på att börja jobba, så sent som i somras sa jag till min man, jag kommer nog vara hemma många år till. Men sen slog det till, i november kände jag helt plötsligt att nu vill jag börja jobba. Båda grabbarna går i skolan, lilltjejen är över fyra och började tjata om att få börja på dagis…….För första gången var det faktiskt tråkigt hemma.
Jag såg en annons på ett mycket intressant jobb, och bestämde mig för att söka. Nu har jag ju inte jobbat på 10 år, visste inte riktigt vad en arbetsgivare skulle tycka om det, men jag hade flera kommentarer förberedda för att kunna visa på hur bra erfarenheter hemmafrulivet gett mig. Under intervjun framgick det fort, att de såg mitt val som hemmafru som något mycket positivt, så inga av mina argument behövdes! En vecka senare, blev jag erbjuden jobb!
Dottern har nu börjat dagis, alla barnen går på en liten montessoriskola, Lilltjejens dagis ligger i samma skola, på rasterna springer hon till grabbarna och är med dem och leker. Mellansonen springer ibland ner dagiset för att hälsa på syrran under dagen, och alla tycker det är jätte roligt.
Så nu jobbar jag, och barnen trivs, men visst känns det konstigt, att plötsligt vara som alla andra =).
Men det var dags och jag är väldigt tacksam för de åren jag varit hemma, det blev 10 år hemma med barnen, jag ångrar inte en dag, det har varit underbart!

- Posted using BlogPress from my iPad

3 svar till “Tack och adjö hemmafrulivet!“

 1. Jessika skriver:

  Åå, vilket härligt ”slut”! Vad jobbar du med nu? Har blivit och blir fortfarande så inspirerad av dina livsval, lycka till!

 2. Hemmafrun skriver:

  Tack så mycket!
  Jag är diakon i svenska kyrkan och har fått en tjänst med inriktning barn och familj. Så mitt intresse för familjen fortsätter….

 3. Bo C Pettersson skriver:

  Jag tror att det är många av oss som blir nyfikna på hur det gick sedan.

Lämna ett svar